Historia

Cilësi që krijon besim

1991

Fillimet e Edel Prom datojnë nga viti 1991. Selia e parë e kompanisë ishte një objekt prej 50 m2 me gjithsej 3 (tre) punonjës.

1996

5 vite më vonë, për shkak të rritjes së vëllimit të punës, na duhej një seli më e madhe, kështu që Edel Prom u zhvendos në një objekt prej 200 m2.

1998

Edel Prom u bë partner me fabrikën e njohur turke për prodhimin e autoxhamave OLIMPIA.

2002

Kompania po rritej, e bashkë me të edhe nevoja për një hapësirë ​​më të madhe pune. Në vitin 2002, Edel Prom u zhvendos në një ndërtesë 700 m2.

2004

Në vitin 2004, Edel Prom u bë përfaqësuesi i përgjithshëm i autoxhamave për Pilkington. PILKINGTON është lider dhe një nga prodhuesit më të mëdhenj në botë të qelqit dhe produkteve të qelqit.

2010

Në vitin 2010, kompania përsëri rriti kapacitetet e saj dhe kaloi në një objekt më të madh prej 1000m2.

2012

Në vitin 2012, Edel Prom u zhvendos në një objekt dukshëm më të madh prej 2000m2.

2014

Në vitin 2014, kompania u bë partnere me 2 kompani të tjera botërore të prodhimit të qelqit. Xinyi Glass Holdings Limited me seli në Hong Kong, Kinë, një nga prodhuesit kryesorë në botë të qelqit të integruar, dhe PMA Tools, një kompani gjermane që është prodhuesi më i madh në botë i veglave, aksesorë dhe materialeve për instalim të autoxhamave.

2021

Në vitin 2021, kompania zotëroi një hapësirë ​​magazine dhe një dyqan ku ekspozohen të gjitha produktet tona në një sipërfaqe totale prej 4200m2.
Aktualisht, Edel Prom përbëhet nga një ekip profesional prej 18 punonjësish dhe vendos standardin më të lartë në biznesin e xhamave të automjeteve në Maqedoni dhe më gjerë me mbi 25000+ gota në magazinë.

2023

Në vitin 2023, kompania u bë partnere me Saint-Gobain Sekurit .